Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pavlova recept

Pavlova
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Habcsókhoz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 1 mokkáskanál ecet (10 %-os)

    Krémhez:

    • 4 dl tej
    • 4-5 evőkanál cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl habtejszín
    • 25 dkg mascarpone

    Gyümölcsszószhoz: (itt igazán mennyiségekkel nem tudok szolgálni, csak kb értékeket írok)

    • 20 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)
    • 20-25 dkg meggy (nálam amarettós, amit nyáron tettem el)
    • kb 3 dl meggylé
    • 2-3 ek vaníliás pudingpor
    • ízlés szerint cukor

    Elkészítése:

    Habcsók:

    Egy szilikonos sütőpapírra rajzolunk egy kb 24 cm-es kört. A sütőt előmelegítjük 120 fokosra.

    A fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk két adagban a porcukrot. Ha szép fényes, selymes a masszánk, akkor belekeverjük az étkezési keményítőt és az ecetet.

    A habot az előre megrajzolt körben elkenjük és előmelegített 120 fokos sütőben kb 50 60 percig szárítjuk. Ha kész, rácsra tesszük ks kihűtjük.

    Krém:

    A tejben megfőzzük a pudingot és kihűtjük.

    A tejszínt habbá verjük. A kihűlt pudingot simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínhabot és a mascarponét.

    Gyümölcsszósz:

    A cukrot karamellizáljuk, rátesszük a gyümölcsöket a levével együtt és felforraljuk. 1 dl vízben elkeverjük a pudingport és besűrítjük vele a gyümölcsszószt. Lehűtjük és a krémre kanalazzuk.
    Tetejét megszórhatjuk pirított mandulával. (ez látható a képen)

    Összeállítás:

    A habcsókra kenjük a krémet, majd erre kanalazzuk a kihűtött gyümölcsszószt. Ha szeretnénk, akkor a gyümölcsszósz helyett friss gyümölcsöket is szórhatunk a tetejére vagy szeletelt mandulát.

    Tipp:

    Ha túl sűrű lenne a szósz pici vízzel vagy gyümölcslével lehet hígítani, ezt mindenki maga döntse el.

    A fagyasztott gyümölcsöt csak akkor tettem bele az öntetbe, amikor már besűrítettem, ne legyen nagyon szottyadt. Nem szeretem, ha szétfő.

    Ne ijedjen meg senki, a habcsók megrepedezik és kicsit összeesik hűlés közeben, után!

    A krém lágy és selymes, de ha valaki keményebbre, tartósabbra szeretné, tehet bele zselatint. Elkészíthető puding nélkül is! Csak a tejszín, mascarpone és ízlés szerint porcukor.

    Nyáron idénygyümölcsökkel készíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá