Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Papagáj szelet recept

Papagáj szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához (23*34 cm-es tepsihez):

    • 35 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg liszt
    • csipet só
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 1,5 dl tejföl
    • 1 csomag csokoládés pudingpor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csomag puncs vagy epres ízű pudingpor

    A tetejére:

    • 15 dkg tortabevonó csokoládé
    • 1 evőkanál étolaj
    • színes dekorcukor

    Elkészítése:

    A margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztbe csipet sót és 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk.

    Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük és a habosra kevert tojássárgás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva.

    Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe a csokoládés, a másikba a vaníliás, a harmadikba a puncsos vagy epres pudingport keverjük.

    Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kanalanként felváltva adagoljuk a 3 féle tésztát, majd a végén kicsit összerázzuk.

    180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

    A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt süteményt bevonjuk vele. Színes cukorral megszórjuk.

    A tészta mennyisége 2 db őzgerinc formához elegendő, tehát süthető abban is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá