Paleo kivis-totus pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg őrölt mandula
- 1 teáskanál útifű maghéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál eritritol (nyírfacukor vagy xilit)
A krémes réteghez:
- 30 dkg totu
- 8 dkg eritritol (nyírfacukor vagy xilit)
- 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 dl kókusztej
- 3 lapzselatin (vagy 5 gramm por)
- 1/2 dl víz
A tetejére:
- 3-4 kivi (zöld és sárga)
A forma kikenéséhez:
- 1 teáskanálnyi kókuszolaj
Elkészítése:
A tészta valamennyi hozzávalóját összekeverjük, majd vizes kanál segítségével a kókuszolajjal kikent pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a tésztából.
150 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd megvárjuk, amíg kihűl.
Megtöltjük a túrókrémmel, amihez a zselatint a vízben kis lángon feloldjuk, majd a többi hozzávalóval együtt sima krémmé turmixoljuk.
Fél órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni, végül rárakosgatjuk a megtisztított, felszeletelt gyümölcsöket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »