Paleo kivis-totus pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg őrölt mandula
- 1 teáskanál útifű maghéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál eritritol (nyírfacukor vagy xilit)
A krémes réteghez:
- 30 dkg totu
- 8 dkg eritritol (nyírfacukor vagy xilit)
- 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 dl kókusztej
- 3 lapzselatin (vagy 5 gramm por)
- 1/2 dl víz
A tetejére:
- 3-4 kivi (zöld és sárga)
A forma kikenéséhez:
- 1 teáskanálnyi kókuszolaj
Elkészítése:
A tészta valamennyi hozzávalóját összekeverjük, majd vizes kanál segítségével a kókuszolajjal kikent pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a tésztából.
150 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd megvárjuk, amíg kihűl.
Megtöltjük a túrókrémmel, amihez a zselatint a vízben kis lángon feloldjuk, majd a többi hozzávalóval együtt sima krémmé turmixoljuk.
Fél órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni, végül rárakosgatjuk a megtisztított, felszeletelt gyümölcsöket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »