Őszibarack recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 70 dkg liszt
- 2 dl tej
- 20 dkg zsír
- 30 dkg porcukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- A kisült tészta kikapart belseje
- 10 dkg darált dió
- 4 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 dkg kakaópor
- 3 evőkanál baracklekvár
- rumaroma ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- kb. 2 dl tej
A díszítéshez:
- fél üveg császárkörte aroma
- fél üveg mandula aroma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A forgatáshoz:
- kristálycukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és a tejet is, sima tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órát pihentetjük hűtőben.
A pihentetett tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, amiket tepsire sorakoztatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Még melegen kikaparjuk a sütik belsejét.
A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, majd a vajat és végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk.
A tölteléket 1/2 órára hűtőbe tesszük, majd tölthetjük is a tésztát.
A félgömböket nem kell púposra tölteni, éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel kettesével összeragasztjuk a félgömböket.
Az aromákat 1-1 kis tálba öntjük, és foltokban megkenjük a barack felületét. Tojásfehérjével lekenjük, és azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket.