Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarack recept

Őszibarack
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 70 dkg liszt
    • 2 dl tej
    • 20 dkg zsír
    • 30 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet só

    A töltelékhez:

    • A kisült tészta kikapart belseje
    • 10 dkg darált dió
    • 4 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 1 dkg kakaópor
    • 3 evőkanál baracklekvár
    • rumaroma ízlés szerint
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • kb. 2 dl tej

    A díszítéshez:

    • fél üveg császárkörte aroma
    • fél üveg mandula aroma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    A forgatáshoz:

    • kristálycukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és a tejet is, sima tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órát pihentetjük hűtőben.

    A pihentetett tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, amiket tepsire sorakoztatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt világosra sütjük.

    Még melegen kikaparjuk a sütik belsejét.

    A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, majd a vajat és végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk.

    A tölteléket 1/2 órára hűtőbe tesszük, majd tölthetjük is a tésztát.

    A félgömböket nem kell púposra tölteni, éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel kettesével összeragasztjuk a félgömböket.

    Az aromákat 1-1 kis tálba öntjük, és foltokban megkenjük a barack felületét. Tojásfehérjével lekenjük, és azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá