Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarack recept

Őszibarack
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 35 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 10 dkg vaj
    • 1-1,2 dl tej

    A töltelékhez:

    • 40-50 ml tej
    • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
    • 1 kávéskanál rumaroma
    • 1 teáskanál kakaópor
    • 2-3 teáskanál porcukor

    A díszítéshez:

    • vérnarancs aroma
    • zöld mandula aroma
    • kristálycukor
    • mentalevél

    Elkészítése:

    A tésztához a száraz alapanyagokat a vajjal elmorzsoljuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.
    Alaposan átgyúrjuk és diónyi gombócokat formázunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk.

    180 fokos sütőben megsütjük világosra kb 10-12 perc alatt. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert kemény lesz a tészta!

    Ha kihűltek a sütigolyók (én langyosan szoktam) akkor a lapos oldaluk felől kikaparjuk a belsejüket.

    Az így kapott morzsához adjuk a lekvárt, a rumaromát, a porcukrot, a kakaót és a tejet. Elkeverjük és ha túl keménynek találjuk, még pluszban adunk hozzá tejet.

    A masszát visszatöltjük a kivájt gombócokba és kettőt-kettőt összeragasztunk. Egyik oldalukat kevés vízzel elkvert vérnarancs a másikat pedig kevés vízzel elkevert mandulaaromába mártjuk, majd kristálycukorba forgatjuk.

    Mentalevéllel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá