Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes őszibarack recept

Gluténmentes őszibarack
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 70 dkg rizsliszt
    • 2 dl tej
    • 20 dkg zsír
    • 30 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • a kisült tészta kikapart belseje
    • 10 dkg darált dió
    • 5 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 1 ek cukrozatlan kakaópor
    • 3 ek baracklekvár
    • 1 fiola rumaroma
    • 1 cs vaníliás cukor
    • kb 2 dl tej

    A díszítéshez:

    • 1 fiola vérnarancs aroma
    • 1 fiola mandula aroma

    A forgatáshoz:

    • kristálycukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és a tejet is. Sima tésztát gyúrunk belőle.

    A tésztát becsomagolva 1 órát pihentetjük hűtőben.

    A pihentetett tésztából dió nagyságú golyókat formázunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180°C-on kb 15perc alatt világosra sütjük. Figyeljünk nagyon rá, elég ha egy kis színt kap, nem szabad túlsütni!

    Még melegen kikaparjuk a sütik belsejét.

    A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, majd a vajat és végül a tejet apránként adagolva hozzáadjuk. A masszának jól formázható “kókuszgolyó” masszának kell lennie.

    2-2 gömböt egy kiskanál segítségével megtöltjük, majd összeragasztjuk azokat.

    Az aromákat 1-1 kis tálba öntjük két-két evőkanál vízzel hígítjuk és foltokban megkenjük a barack felületét, majd azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket.

    Érdemes hagyni pár órát szikkadni, ezt követően fogyasztható is. Az elkészült barackok jól tűrik a fagyasztást!
    Ebből a mennyiségből nekem 45 db sütim lett.

    Tipp:

    Szeptember 4-re, a lányom esküvőjére készült ez a finomság.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá