Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes linzertál recept

Gluténmentes linzertál
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg rizsliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin vagy vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Továbbá:

    • porcukor
    • baracklekvár
    • narancslekvár
    • 1 tábla gluténmentes étcsoki
    • 1 tábla gluténmentes fehércsoki
    • díszítőcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzertésztát gyúrunk. Fél órára hűtőbe tesszük.

    Ezt követően a tésztát kinyújtjuk és karácsonyi motívumokat szúrunk ki. Én a fenyőknek és a szívecskéknek a közepét is kiszúrtam, a többit úgy készítettem, h legyen mindnek párja.

    Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt megsütjük. Ha légkeveréses programot választunk mindkét tepsit egyszerre meg tudjuk sütni.

    A linzerkarikák lyukas tetejét porcukorral meghintjük, a karikák alsó felébe kiskanállal barack lekvárt teszünk, majd óvatosan ráhelyezzük a porcukros tetőt.

    Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk hozzáadunk 1 ek étolajat és a narancslekvárral töltött csillagokat belemártjuk, majd rácsra rakjuk és cukorkákkal díszíthetjük.

    A fehércsokit is felolvasztjuk 1 ek étolajjal vízgőz felett. A betöltött harangokat ebbe mártjuk meg és szintén a rácson hagyjuk dermedni. Ezeket is díszíthetjük cukorkákkal.

    Ha a csoki megszilárdult rajtuk, tálra rendezzük és azonnal kínálhatjuk.

    Tipp:

    Napokkal az ünnepek előtt elkészíthető, de ez esetben dupla adagot készítsünk, másképp karácsonyig a család pont elkóstolgatja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá