Gluténmentes linzertál

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizsliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 1 tojás

Továbbá:

  • porcukor
  • baracklekvár
  • narancslekvár
  • 1 tábla gluténmentes étcsoki
  • 1 tábla gluténmentes fehércsoki
  • díszítőcukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzertésztát gyúrunk. Fél órára hűtőbe tesszük.

Ezt követően a tésztát kinyújtjuk és karácsonyi motívumokat szúrunk ki. Én a fenyőknek és a szívecskéknek a közepét is kiszúrtam, a többit úgy készítettem, h legyen mindnek párja.

Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt megsütjük. Ha légkeveréses programot választunk mindkét tepsit egyszerre meg tudjuk sütni.

A linzerkarikák lyukas tetejét porcukorral meghintjük, a karikák alsó felébe kiskanállal barack lekvárt teszünk, majd óvatosan ráhelyezzük a porcukros tetőt.

Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk hozzáadunk 1 ek étolajat és a narancslekvárral töltött csillagokat belemártjuk, majd rácsra rakjuk és cukorkákkal díszíthetjük.

A fehércsokit is felolvasztjuk 1 ek étolajjal vízgőz felett. A betöltött harangokat ebbe mártjuk meg és szintén a rácson hagyjuk dermedni. Ezeket is díszíthetjük cukorkákkal.

Ha a csoki megszilárdult rajtuk, tálra rendezzük és azonnal kínálhatjuk.

Tipp:

Napokkal az ünnepek előtt elkészíthető, de ez esetben dupla adagot készítsünk, másképp karácsonyig a család pont elkóstolgatja.