Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrém kocka recept

Oroszkrém kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 23*34 cm-es tepsihez:
    1 laphoz:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 ek cukor
    • 9 ek finomliszt
    • 3 kk sütőpor

    A krémhez:

    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 5 ek cukor
    • 8 dl tej
    • 1 közepes citrom reszelt héja és leve
    • 5 dl habtejszín
    • 20 g express zselatinfix
    • 10 dkg vegyes kandírozott gyümölcsmix
    • 5 dkg rumban áztatott mazsola

    A lapok locsolásához:

    • 1 dl rumos tej

    A díszítéshez:

    • 1,5 dl habtejszín
    • 1 ek tortadara

    Elkészítése:

    A lapok hozzávalóiból 3 piskótát sütünk.

    3 tojást 3 ek cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 3 ek lisztben elkevert 1 kk sütőport.

    A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.

    A másik két lapot is így készítjük el.

    A tejet a cukorral, pudingporral simára keverjük, majd felfőzzük. Ezután kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük.

    A kihűlt pudinghoz keverjük apránként a tejszínt, közben a zselatinfixet, a citrom reszelt héját és levét is hozzáadjuk.

    A lapokat rumos tejjel meglocsoljuk. A krémet 3 részre osztjuk.

    Az alsó lapra kenjük a krém harmadát, megszórjuk a fele mazsolával és a kandírozott gyümölcsdarabkákkal. Rátesszük a másik lapot, erre újból a krémet kenünk és gyümölcsöket szórunk. Befedjük a 3. lappal és megkenjük a maradék krémmel. Hűtőbe tesszük pár órára.

    Bejelöljük a tetején a kockákat. A habtejszínt keményre verjük. Csinos habrózsákat nyomunk a köckák közepére, majd megszórjuk tortadarával.

    A habrózsák tetejére kandírozott gyümölcs darabkákat tettem.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá