Oroszkrém kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Oroszkrém kocka

Hozzávalók 23*34 cm-es tepsihez:
1 laphoz:

  • 9 tojás
  • 9 ek cukor
  • 9 ek finomliszt
  • 3 kk sütőpor

A krémhez:

  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 5 ek cukor
  • 8 dl tej
  • 1 közepes citrom reszelt héja és leve
  • 5 dl habtejszín
  • 20 g express zselatinfix
  • 10 dkg vegyes kandírozott gyümölcsmix
  • 5 dkg rumban áztatott mazsola

A lapok locsolásához:

  • 1 dl rumos tej

A díszítéshez:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 ek tortadara

Elkészítése:

A lapok hozzávalóiból 3 piskótát sütünk.

3 tojást 3 ek cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 3 ek lisztben elkevert 1 kk sütőport.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.

A másik két lapot is így készítjük el.

A tejet a cukorral, pudingporral simára keverjük, majd felfőzzük. Ezután kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük.

A kihűlt pudinghoz keverjük apránként a tejszínt, közben a zselatinfixet, a citrom reszelt héját és levét is hozzáadjuk.

A lapokat rumos tejjel meglocsoljuk. A krémet 3 részre osztjuk.

Az alsó lapra kenjük a krém harmadát, megszórjuk a fele mazsolával és a kandírozott gyümölcsdarabkákkal. Rátesszük a másik lapot, erre újból a krémet kenünk és gyümölcsöket szórunk. Befedjük a 3. lappal és megkenjük a maradék krémmel. Hűtőbe tesszük pár órára.

Bejelöljük a tetején a kockákat. A habtejszínt keményre verjük. Csinos habrózsákat nyomunk a köckák közepére, majd megszórjuk tortadarával.

A habrózsák tetejére kandírozott gyümölcs darabkákat tettem.

Jó étvágyat hozzá!