Orchidea szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált mák
- 2 ek liszt
- fél csomag sütőpor
Sárga krém:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg cukor
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
Tejszínes krém:
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg olvasztott csokoládé
- fél narancs reszelt héja
- fél dl víz
- 1 ek étkezési zselatin
Tetejére
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- fél dl étolaj
- 1 narancs leve
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos, sütőporos lisztet.
Egy 20*30 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180 fokon megsütjük kb 20-25 perc alatt.
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, a pudinggal és a tejjel csomómentesre keverjük, majd kis lángon sűrűre főzzük. A margarint a mascarpone-val habosra keverjük és a kihűlt pudingos krémhez keverjük.
A tészta tetejére rákenjük a krémet, majd elkészítjük a csokis-tejszínes krémet is. A tejszínből kemény habot verünk. A csokit felolvasztjuk, a zselatint feloldjuk a forró vízben, majd langyosan a csokival és a narancs héjával együtt belekeverjük a felvert tejszínhabba. A csokis krémet egyenletesen a sárgára kenjük és betesszük a hűtőbe, amíg megdermed.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk az olajjal és a vajjal, majd a tejszínes krémre simítjuk.
A narancslevet a porcukorral összekeverjük, majd a csoki tetejére csorgatjuk, amíg még nem szilárdult meg és csíkokat húzunk bele. Amint megdermed a máz, szeletelhetjük is a sütit.