Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Orchidea szelet recept

Orchidea szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg darált mák
    • 2 ek liszt
    • fél csomag sütőpor

    Sárga krém:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg cukor
    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg margarin
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej

    Tejszínes krém:

    • 2 dl habtejszín
    • 5 dkg olvasztott csokoládé
    • fél narancs reszelt héja
    • fél dl víz
    • 1 ek étkezési zselatin

    Tetejére

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg vaj
    • fél dl étolaj
    • 1 narancs leve
    • 10 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos, sütőporos lisztet.

    Egy 20*30 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180 fokon megsütjük kb 20-25 perc alatt.

    Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, a pudinggal és a tejjel csomómentesre keverjük, majd kis lángon sűrűre főzzük. A margarint a mascarpone-val habosra keverjük és a kihűlt pudingos krémhez keverjük.

    A tészta tetejére rákenjük a krémet, majd elkészítjük a csokis-tejszínes krémet is. A tejszínből kemény habot verünk. A csokit felolvasztjuk, a zselatint feloldjuk a forró vízben, majd langyosan a csokival és a narancs héjával együtt belekeverjük a felvert tejszínhabba. A csokis krémet egyenletesen a sárgára kenjük és betesszük a hűtőbe, amíg megdermed.

    A csokit gőz fölött felolvasztjuk az olajjal és a vajjal, majd a tejszínes krémre simítjuk.

    A narancslevet a porcukorral összekeverjük, majd a csoki tetejére csorgatjuk, amíg még nem szilárdult meg és csíkokat húzunk bele. Amint megdermed a máz, szeletelhetjük is a sütit.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá