Orchidea szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tészta:

  • 5 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált mák
  • 2 ek liszt
  • fél csomag sütőpor

Sárga krém:

  • 5 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej

Tejszínes krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg olvasztott csokoládé
  • fél narancs reszelt héja
  • fél dl víz
  • 1 ek étkezési zselatin

Tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • fél dl étolaj
  • 1 narancs leve
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése:

A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos, sütőporos lisztet.

Egy 20*30 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180 fokon megsütjük kb 20-25 perc alatt.

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, a pudinggal és a tejjel csomómentesre keverjük, majd kis lángon sűrűre főzzük. A margarint a mascarpone-val habosra keverjük és a kihűlt pudingos krémhez keverjük.

A tészta tetejére rákenjük a krémet, majd elkészítjük a csokis-tejszínes krémet is. A tejszínből kemény habot verünk. A csokit felolvasztjuk, a zselatint feloldjuk a forró vízben, majd langyosan a csokival és a narancs héjával együtt belekeverjük a felvert tejszínhabba. A csokis krémet egyenletesen a sárgára kenjük és betesszük a hűtőbe, amíg megdermed.

A csokit gőz fölött felolvasztjuk az olajjal és a vajjal, majd a tejszínes krémre simítjuk.

A narancslevet a porcukorral összekeverjük, majd a csoki tetejére csorgatjuk, amíg még nem szilárdult meg és csíkokat húzunk bele. Amint megdermed a máz, szeletelhetjük is a sütit.