Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós szalalkális krémes recept

Omlós szalalkális krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 7 dkg margarin
    • 10 g szalalkáli
    • 2 ek porcukor
    • annyi tej, hogy a tészta összeálljon

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dl tej
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk.

    A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi hátoldalán. 180 fokon kb 8-10 perc alatt.

    Halvány sárgák legyenek a lapok. Ne süssük túl! Amikor levesszük a tepsiről vigyázzunk, mert nagyon törékenyek.

    A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt kihabosítjuk a margarinnal és a cukrokkal, majd a citromhéjat is belekeverjük.

    Leteszünk egy lapot, rákenjük a krém felét, még egy lap, a maradék krém és az utolsó lappal befedjük.

    Porcukorral megszórva pihentetjük egy éjszakát, majd másnap szeleteljük.

    Tipp:

    A krémbe lehet tenni citromlevet is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá