Omlós szalalkális krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 7 dkg margarin
  • 10 g szalalkáli
  • 2 ek porcukor
  • annyi tej, hogy a tészta összeálljon

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk.

A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi hátoldalán. 180 fokon kb 8-10 perc alatt.

Halvány sárgák legyenek a lapok. Ne süssük túl! Amikor levesszük a tepsiről vigyázzunk, mert nagyon törékenyek.

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt kihabosítjuk a margarinnal és a cukrokkal, majd a citromhéjat is belekeverjük.

Leteszünk egy lapot, rákenjük a krém felét, még egy lap, a maradék krém és az utolsó lappal befedjük.

Porcukorral megszórva pihentetjük egy éjszakát, majd másnap szeleteljük.

Tipp:

A krémbe lehet tenni citromlevet is.