Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nescafés szelet recept

Nescafés szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 35 dkg durvára vágott, pirított dió
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 35 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 6 ek liszt

    Krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 ek cukor
    • 1 dl erős nescafé vagy kávé
    • 2 ek liszt
    • 20 dkg vaj
    • 2,5 dl habtejszín

    Tetejére:

    • 10 dkg olvasztott csokoládé
    • 1 ek étolaj
    • 15 dél dió
    • 1 ek kristálycukor

    Elkészítése:

    Egy edényben vizet forralunk. Egy másik edénybe tesszük a tojásfehérjéket, amit rátudunk majd tenni a vízzel telire.

    A tojásfehérjéket elkezdjük felverni és apránként hozzáadjuk a porcukrot és gőz felett tovább verjük elektromos habverővel.

    A végén beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet és a diót is.

    Egy 20*30 cm-es tepsibe sütőpapírt vágunk, megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel és a tészta felét belesimítjuk.

    180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik tésztát is.

    Amikor kisült, még melegen húzzuk le a lapokról a papírt.

    A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a kávét, majd sűrűre főzzük.

    Amikor kihűlt, kanalanként tegyük a krémet a vajhoz és jól habosítsuk ki. A tejszínt kemény habbá verjük és kanalanként a krémhez keverjük.

    A krém 2/3 részével megkenjük a lapot és a másik lappal befedjük. A maradék krémet rásimítjuk.

    A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, majd a krémre csorgatjuk és szépen elsimítjuk.

    A kristálycukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a diótt beleforgatjuk és aranybarnára pirítjuk. Egy zsírral lekent tányérra öntjük és amikor kihűlt aprítógépben összeaprítjuk, majd a csokoládéra szórjuk.

    5-6 órát legalább pihentetjük vagy másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá