Nescafés szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 35 dkg durvára vágott, pirított dió
  • 6 tojásfehérje
  • 35 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 ek liszt

Krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 4 ek cukor
  • 1 dl erős nescafé vagy kávé
  • 2 ek liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2,5 dl habtejszín

Tetejére:

  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 15 dél dió
  • 1 ek kristálycukor

Elkészítése:

Egy edényben vizet forralunk. Egy másik edénybe tesszük a tojásfehérjéket, amit rátudunk majd tenni a vízzel telire.

A tojásfehérjéket elkezdjük felverni és apránként hozzáadjuk a porcukrot és gőz felett tovább verjük elektromos habverővel.

A végén beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet és a diót is.

Egy 20*30 cm-es tepsibe sütőpapírt vágunk, megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel és a tészta felét belesimítjuk.

180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik tésztát is.

Amikor kisült, még melegen húzzuk le a lapokról a papírt.

A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a kávét, majd sűrűre főzzük.

Amikor kihűlt, kanalanként tegyük a krémet a vajhoz és jól habosítsuk ki. A tejszínt kemény habbá verjük és kanalanként a krémhez keverjük.

A krém 2/3 részével megkenjük a lapot és a másik lappal befedjük. A maradék krémet rásimítjuk.

A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, majd a krémre csorgatjuk és szépen elsimítjuk.

A kristálycukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a diótt beleforgatjuk és aranybarnára pirítjuk. Egy zsírral lekent tányérra öntjük és amikor kihűlt aprítógépben összeaprítjuk, majd a csokoládéra szórjuk.

5-6 órát legalább pihentetjük vagy másnap szeleteljük.