Szilvia szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 5 dkg vaj
- 2 ek méz
- 40 dkg finomliszt
- 1 tk szódabikarbóna
A krémhez:
- 6 ek cukor (vagy ízlés szerint)
- 0,5 l tej
- 4 evőkanál finomliszt
- 20 dkg margarin
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
A mázhoz:
- 20 dkg csoki
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A lisztet a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük, majd a habosra kevert margarinnal összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk, az egyikbe a vaníliás cukrot, a másik felébe a kakaóport keverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 felé osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk és egyenként egy 25*40 cm-es tepsi hátán megsütjük 180 fokon. Gyorsan, 5-10 perc alatt megsül, de vigyázzunk, nehogy megégjen!
A lapokat megkenjük a kétféle krémmel, majd a tetejére rásimítjuk a csokimázat is (olvasztott fehércsoki csíkokkal dekorálhatunk)
Máz: gőz fölött felolvasztjuk a csokit és hozzákeverjük az olajat.
A krémtől fog megpuhulni a tészta, ezért pihentessük egy egész napot a sütinket! Megéri várni rá!
Jó sütizést mindenkinek!