Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvia szelet recept

Szilvia szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 5 dkg vaj
    • 2 ek méz
    • 40 dkg finomliszt
    • 1 tk szódabikarbóna

    A krémhez:

    • 6 ek cukor (vagy ízlés szerint)
    • 0,5 l tej
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 20 dkg margarin
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 cs vaníliás cukor

    A mázhoz:

    • 20 dkg csoki
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A lisztet a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük, majd a habosra kevert margarinnal összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk, az egyikbe a vaníliás cukrot, a másik felébe a kakaóport keverjük.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 felé osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk és egyenként egy 25*40 cm-es tepsi hátán megsütjük 180 fokon. Gyorsan, 5-10 perc alatt megsül, de vigyázzunk, nehogy megégjen!

    A lapokat megkenjük a kétféle krémmel, majd a tetejére rásimítjuk a csokimázat is (olvasztott fehércsoki csíkokkal dekorálhatunk)

    Máz: gőz fölött felolvasztjuk a csokit és hozzákeverjük az olajat.

    A krémtől fog megpuhulni a tészta, ezért pihentessük egy egész napot a sütinket! Megéri várni rá!

    Jó sütizést mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá