Szilvia szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 2 tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek méz
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 tk szódabikarbóna

A krémhez:

  • 6 ek cukor (vagy ízlés szerint)
  • 0,5 l tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 cs vaníliás cukor

A mázhoz:

  • 20 dkg csoki
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A lisztet a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük, majd a habosra kevert margarinnal összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk, az egyikbe a vaníliás cukrot, a másik felébe a kakaóport keverjük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 felé osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk és egyenként egy 25*40 cm-es tepsi hátán megsütjük 180 fokon. Gyorsan, 5-10 perc alatt megsül, de vigyázzunk, nehogy megégjen!

A lapokat megkenjük a kétféle krémmel, majd a tetejére rásimítjuk a csokimázat is (olvasztott fehércsoki csíkokkal dekorálhatunk)

Máz: gőz fölött felolvasztjuk a csokit és hozzákeverjük az olajat.

A krémtől fog megpuhulni a tészta, ezért pihentessük egy egész napot a sütinket! Megéri várni rá!

Jó sütizést mindenkinek!