Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karnevál szelet recept

Karnevál szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 2 ek finomliszt
    • 1 csomag csokis pudingpor (40 g)
    • 1 kk sütőpor
    • 5 púpozott ek cukrozatlan kakaópor

    Krém:

    • 2 dl tej
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 vaníliás cukor
    • 3 ek. finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor

    Hab:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 25 dkg cukor
    • 1-2 csepp citromlé
    • 1 csipet só

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, majd a cukros tojásba forgatjuk.

    180 fokra melegített sütőben megsütjük./24×39 cm –es tepsi/

    Krém készítés:

    A vajat a cukorral habosra keverjük.

    A tejet, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet sűrűre főzzük, majd kihűtjük és hozzáadjuk a kihabosított a cukorral kihabosított vajat.

    A krémet a megsütött tészta tetetjére kenjük.

    Hab:

    Az 5 tojás fehérjét a porcukorral, a citromlével és a sóval, gőz felett keményre verjük, majd a krémre simítjuk.

    150 fokra melegített sütőben 10 percet szárítjuk rajta a habot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá