Karnevál szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek finomliszt
  • 1 csomag csokis pudingpor (40 g)
  • 1 kk sütőpor
  • 5 púpozott ek cukrozatlan kakaópor

Krém:

  • 2 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 ek. finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

Hab:

  • 5 tojás fehérje
  • 25 dkg cukor
  • 1-2 csepp citromlé
  • 1 csipet só

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, majd a cukros tojásba forgatjuk.

180 fokra melegített sütőben megsütjük./24×39 cm –es tepsi/

Krém készítés:

A vajat a cukorral habosra keverjük.

A tejet, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet sűrűre főzzük, majd kihűtjük és hozzáadjuk a kihabosított a cukorral kihabosított vajat.

A krémet a megsütött tészta tetetjére kenjük.

Hab:

Az 5 tojás fehérjét a porcukorral, a citromlével és a sóval, gőz felett keményre verjük, majd a krémre simítjuk.

150 fokra melegített sütőben 10 percet szárítjuk rajta a habot.