Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Néger kocka recept

Néger kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgja
    • 15 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 5 dkg kakaópor
    • 1 kiskanál szódabikarbóna
    • 2 dl tej
    • 25 dkg liszt

    Hab:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Máz:

    • 8 dkg vaj
    • 2 dkg kakaópor
    • 8 dkg cukor
    • 1 evőkanál étkezési búzakeményítő

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát és a tejet végül az átszitált lisztet.

    Kizsírozott és lisztezett tepsibe (25*35 cm-es) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük. Az elkészült piskótát rácsra borítjuk.

    Közben állítsuk össze a habot. Ehhez a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött fényes, kemény habbá verjük és a kihűlt piskótára terítjük.

    A mázhoz szükséges vajat olvasszuk meg. Keverjük össze a kakaóporral, cukorral és az étkezési keményítővel és kenjük el a hab tetején.

    Tipp:

    Mutatós és finom sütemény, amit ízlés szerint szeleteljünk fel. Vékony rétegben lekvárt is kenhetünk a piskótára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá