Néger kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojássárgja
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 dl tej
  • 25 dkg liszt

Hab:

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Máz:

  • 8 dkg vaj
  • 2 dkg kakaópor
  • 8 dkg cukor
  • 1 evőkanál étkezési búzakeményítő

Elkészítése:

A tojások sárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát és a tejet végül az átszitált lisztet.

Kizsírozott és lisztezett tepsibe (25*35 cm-es) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük. Az elkészült piskótát rácsra borítjuk.

Közben állítsuk össze a habot. Ehhez a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött fényes, kemény habbá verjük és a kihűlt piskótára terítjük.

A mázhoz szükséges vajat olvasszuk meg. Keverjük össze a kakaóporral, cukorral és az étkezési keményítővel és kenjük el a hab tetején.

Tipp:

Mutatós és finom sütemény, amit ízlés szerint szeleteljünk fel. Vékony rétegben lekvárt is kenhetünk a piskótára.