Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-túrós kakaós szelet recept

Narancsos-túrós kakaós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 12,5 dkg kristálycukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl étolaj
    • 0,5 dl meleg víz
    • 12 dkg finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krém:

    • 25 dkg tehéntúró
    • 2 dl habtejszín
    • 2 dkg margarin
    • 1 narancs reszelt héja és leve
    • 3 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor

    Díszítés:

    • 1 dl habtejszín
    • narancs szeletek

    Elkészítése:

     

    Tészta készítése:

    A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a meleg vizet, az étolajat, és tovább keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, jól összedolgozzuk.

    Egy 24 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a tészta 2/3 részét beletöltjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A maradék 1/3 rész tésztát szintén sütőpapírral bélelt formába öntjük, és valamivel rövidebb idő alatt szintén megsütjük.

    A kisebb kakaós lapot morzsásra törjük.

    Krém készítése:

    A pudingport a cukorral elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

    A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a vajat, a túrót és a narancs reszelt héját, valamint levét és kézi mixerrel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a keményre felvert tejszínt és a kakaós tésztamorzsa 2/3 részét.

    Összeállítás:

    A krémet rásimítjuk a tésztalapra, majd megszórjuk a maradék tésztamorzsával. Az 1 dl tejszínt kemény habbá verjük, és ezzel, valamint narancsszeletekkel dekoráljuk a torta tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá