Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós pite recept

Túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • csipet só
    • 1 cs szárított élesztő
    • 1 dl langyos tej
    • 15 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 75 dkg tehéntúró
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek búzadara
    • 1 csapott ek finomliszt
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg mazsola

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tésztához lisztet a cukorral, sóval, élesztővel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a puha vajat. Végül a tejjel jól összegyúrjuk az egészet. Jó nyújtható tésztát kell kapnunk.

    A tésztát elfelezzük. Az egy felét egy 22*33 cm-es tepsi méretére nyújtjuk. A tepsibe sütőpaprírt teszünk és beleterítjük a kinyújtott lapot.

    Elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéket a cukrokkal keményre felverjük.

    A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, búzadarát, a citrom reszelt héját és a mazsolát is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

    A tepsiben várakozó lapon egyenletesen elsimítjuk a túrós tölteléket, majd kinyújtjuk a másik lapot is és befedjük vele. Villával több helyen, a tepsi aljáig jól megszurkáljuk az egészet. Felvert tojással lekenjük a tetejét és 1 órát hagyjuk kelni.

    Miután megkelt a tészta, 180 fokra melegített sütőben kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, akkor szeleteljük és kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá