Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-túrós sütemény recept

Meggyes-túrós sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek porcukor
    • 9 ek tej
    • 9 ek olaj
    • 5 ml vaníliaaroma
    • 12 ek finomliszt
    • fél cs sütőpor
    • csipet só

    Meggyes réteg:

    • 1 üveg meggybefőtt
    • 50 g cukor
    • 10 g étkezési keményítő
    • 30 ml víz

    Túrós réteg:

    • 500 g túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 1 narancs reszelt héja

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tojásokat a csipet sóval kézi mixerrel habosra verjük, majd beletesszük a porcukrot, olajat, aromát, tejet és alaposan összekeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, majd csomómentesre keverjük az egészet.

    A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egy kanál vagy spatula segítségével szétterítjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

    Meggyes réteg:

    Beleöntjük egy edénybe a befőttet a levével együtt, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Keverjük össze a keményítőt némi vízzel és öntsük a gyümölcsös keverékhez. Sürítsük be.

    Az előzőleg kisült tészta tetejére öntjük a meggyes krémet és kenjük el rajta.

    Túrós réteg:

    A túrót a tojásokkal, cukorral és a reszelt narancshéjjal kikeverjük, majd botmixerrel keverjük krémesre. Egyenletesen simítsuk el a meggyes réteg tetején egy spatula segítségével. A tészta másik felét önsük a túrós rétegre és egyengessük el rajta. 180 fokos sütőben süssük további 20 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá