Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-meggyes kocka recept

Túrós-meggyes kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 31*29 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 170 g cukor
    • 200 g tejföl
    • 100 g vaj
    • 1 cs sütőpor
    • 10 evőkanál liszt
    • 2 üveg meggybefőtt

    Krémhez:

    • 750 g krémes túró
    • 5 evőkanál cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 20 g zselatin
    • 4 evőkanál hideg víz a zselatinhoz
    • 1 liter tejszínhab

    Tetejére:

    • 500 ml meggybefőtt lé
    • 2 zacskó piros tortazselé

    Elkészítése:

    Tészta:

    A megybefőttet alaposan csepegtessük le, a levét fogjuk fel. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

    A tésztához az egész tojásokat verjük fel keményre a cukorral kb 10 perc alatt. Ekkor adjuk hozzá a tejfölt, vajat és szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd az egészet keverjük csomómentesre.

    A kész masszát simítjuk a sütőpapíros tepsibe, majd süssük 10 percig.

    Vegyük ki a tepsit a sütőből, szórjuk rá a befőttet, majd toljuk vissza még kb 20 percre.

    Krém:

    A zselatont áztassuk be a vízbe, majd mikróban olvasszuk fel, de nem szabad forralni!

    A túrót keverjük ki alaposan a cukrokkal. Ekkor adjuk hozzá a felolvasztott zselatint és keverjük el alaposan.

    A tejszínt vejük fel keményre, majd forgassuk bele a zselatinos túrót és jól keverjük össze.

    Összeállítás:

    A tésztára kenjük rá egyenletesen a túrós krémet. A meggy levéből és a tortazseléből a csomagoláson található leírás alapján készítsünk piros zselét, majd langyosan öntük rá a sütire.

    Másnap szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá