Túrós-meggyes kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túrós-meggyes kocka

Hozzávalók egy 31*29 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 5 tojás
  • 170 g cukor
  • 200 g tejföl
  • 100 g vaj
  • 1 cs sütőpor
  • 10 evőkanál liszt
  • 2 üveg meggybefőtt

Krémhez:

  • 750 g krémes túró
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 20 g zselatin
  • 4 evőkanál hideg víz a zselatinhoz
  • 1 liter tejszínhab

Tetejére:

  • 500 ml meggybefőtt lé
  • 2 zacskó piros tortazselé

Elkészítése:

Tészta:

A megybefőttet alaposan csepegtessük le, a levét fogjuk fel. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A tésztához az egész tojásokat verjük fel keményre a cukorral kb 10 perc alatt. Ekkor adjuk hozzá a tejfölt, vajat és szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd az egészet keverjük csomómentesre.

A kész masszát simítjuk a sütőpapíros tepsibe, majd süssük 10 percig.

Vegyük ki a tepsit a sütőből, szórjuk rá a befőttet, majd toljuk vissza még kb 20 percre.

Krém:

A zselatont áztassuk be a vízbe, majd mikróban olvasszuk fel, de nem szabad forralni!

A túrót keverjük ki alaposan a cukrokkal. Ekkor adjuk hozzá a felolvasztott zselatint és keverjük el alaposan.

A tejszínt vejük fel keményre, majd forgassuk bele a zselatinos túrót és jól keverjük össze.

Összeállítás:

A tésztára kenjük rá egyenletesen a túrós krémet. A meggy levéből és a tortazseléből a csomagoláson található leírás alapján készítsünk piros zselét, majd langyosan öntük rá a sütire.

Másnap szeleteljük.