Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Meggyes réteg:
Túrós réteg:
Elkészítése:
A tojásokat a csipet sóval kézi mixerrel habosra verjük, majd beletesszük a porcukrot, olajat, aromát, tejet és alaposan összekeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, majd csomómentesre keverjük az egészet.
A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egy kanál vagy spatula segítségével szétterítjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Beleöntjük egy edénybe a befőttet a levével együtt, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Keverjük össze a keményítőt némi vízzel és öntsük a gyümölcsös keverékhez. Sürítsük be.
Az előzőleg kisült tészta tetejére öntjük a meggyes krémet és kenjük el rajta.
A túrót a tojásokkal, cukorral és a reszelt narancshéjjal kikeverjük, majd botmixerrel keverjük krémesre. Egyenletesen simítsuk el a meggyes réteg tetején egy spatula segítségével. A tészta másik felét önsük a túrós rétegre és egyengessük el rajta. 180 fokos sütőben süssük további 20 percig.