Meggyes-túrós sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 2 tojás
  • 10 ek porcukor
  • 9 ek tej
  • 9 ek olaj
  • 5 ml vaníliaaroma
  • 12 ek finomliszt
  • fél cs sütőpor
  • csipet só

Meggyes réteg:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 50 g cukor
  • 10 g étkezési keményítő
  • 30 ml víz

Túrós réteg:

  • 500 g túró
  • 2 tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 narancs reszelt héja

Elkészítése:

Tészta:

A tojásokat a csipet sóval kézi mixerrel habosra verjük, majd beletesszük a porcukrot, olajat, aromát, tejet és alaposan összekeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, majd csomómentesre keverjük az egészet.

A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egy kanál vagy spatula segítségével szétterítjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Meggyes réteg:

Beleöntjük egy edénybe a befőttet a levével együtt, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Keverjük össze a keményítőt némi vízzel és öntsük a gyümölcsös keverékhez. Sürítsük be.

Az előzőleg kisült tészta tetejére öntjük a meggyes krémet és kenjük el rajta.

Túrós réteg:

A túrót a tojásokkal, cukorral és a reszelt narancshéjjal kikeverjük, majd botmixerrel keverjük krémesre. Egyenletesen simítsuk el a meggyes réteg tetején egy spatula segítségével. A tészta másik felét önsük a túrós rétegre és egyengessük el rajta. 180 fokos sütőben süssük további 20 percig.