Narancsos-túrós kakaós szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 0,5 dl étolaj
  • 0,5 dl meleg víz
  • 12 dkg finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dkg margarin
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Díszítés:

  • 1 dl habtejszín
  • narancs szeletek

Elkészítése:

 

Tészta készítése:

A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a meleg vizet, az étolajat, és tovább keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, jól összedolgozzuk.

Egy 24 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a tészta 2/3 részét beletöltjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A maradék 1/3 rész tésztát szintén sütőpapírral bélelt formába öntjük, és valamivel rövidebb idő alatt szintén megsütjük.

A kisebb kakaós lapot morzsásra törjük.

Krém készítése:

A pudingport a cukorral elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a vajat, a túrót és a narancs reszelt héját, valamint levét és kézi mixerrel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a keményre felvert tejszínt és a kakaós tésztamorzsa 2/3 részét.

Összeállítás:

A krémet rásimítjuk a tésztalapra, majd megszórjuk a maradék tésztamorzsával. Az 1 dl tejszínt kemény habbá verjük, és ezzel, valamint narancsszeletekkel dekoráljuk a torta tetejét.