Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a meleg vizet, az étolajat, és tovább keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, jól összedolgozzuk.
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a tészta 2/3 részét beletöltjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A maradék 1/3 rész tésztát szintén sütőpapírral bélelt formába öntjük, és valamivel rövidebb idő alatt szintén megsütjük.
A kisebb kakaós lapot morzsásra törjük.
A pudingport a cukorral elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a vajat, a túrót és a narancs reszelt héját, valamint levét és kézi mixerrel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a keményre felvert tejszínt és a kakaós tésztamorzsa 2/3 részét.
A krémet rásimítjuk a tésztalapra, majd megszórjuk a maradék tésztamorzsával. Az 1 dl tejszínt kemény habbá verjük, és ezzel, valamint narancsszeletekkel dekoráljuk a torta tetejét.