Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos tekercs recept

Narancsos tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 35*40 cm-es tepsihez:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg teljes kiőrlésű barnarizsliszt vagy 8 dkg fehérliszt
    • 2,5 dkg negyedannyi ugyanannyi édesítőszer vagy 10 dkg cukor
    • egy narancs reszelt héja
    • pár csepp citrom

    Krém:

    • 25 dkg túró
    • 1 evőkanál tejföl
    • fél citrom leve
    • fél evőkanál negyedannyi ugyanannyi édesítőszer vagy 2 evőkanál cukor
    • 1 dl 30 %-os habtejszín
    • egy narancs gerezdekre szedve

    Csokimáz:

    • 5 dkg vaj
    • 2 evőkanál kakaópor
    • fél evőkanál negyedannyi ugyanannyi édesítőszer vagy 2 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat szétválasztom. A pulton átgörgetem a citromot néhányszor, félbe vágom, majd a fehérjébe csepegtetek belőle pár cseppet. Hozzáadom az édesítőszer 2/3-ad részét és kemény habbá verem kézi mixerrel.

    A sárgájához adom az édesítőszer 1/3-ad részét, a narancshéjat és alaposan átmixerelem. A fehérjéből két evőkanálnyi felvert habot a sárgájához adok és tovább keverem mixerrel.

    A sárgáját hozzáadom a felvert fehérjéhez, egy kézi habverővel óvatosan összedolgozom, hogy ne törjem össze a tojáshabot, majd 2-3 részletben hozzáadom a lisztet.

    Egy sütőpapírral bélelt, magasfalú tepsibe öntöm egy spatula segítségével a tésztát, egy habkártyával elegyengetem, majd 165 °C-ra előmelegített, párásított sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

    Amíg sül, addig a krémhez a túrót áttöröm egy villával, hozzáadom a fél citrom frissen facsart levét, az édesítőszert és átkeverem. Hozzáöntöm a habtejszínt és kézi mixerrel kihabosítom a krémet, ezután belekeverem egy kanállal az összedarabolt narancsot.

    Ahogy megsült a piskóta, úgy feltekerem a sütőpapírral és hagyom kihűlni.

    Miután kihűlt, kitekerem, megtöltöm a krémmel, a sütőpapír segítségével pedig újra szorosan feltekerem. A kész tekercset egy sütőpapírral bélelt ráccsal lefedett tálcára helyezem.

    A mázhoz a vajat felolvasztom, hozzáadom a kakaóport és az édesítőszert, 2 percig együtt főzöm őket, majd félre húzom a tűzről 2-3 percre. Ezután lassan ráfolyatom a tekercs tetejére középen és hagyom két oldalt lefolyni.

    A tetejét reszelt narancshéjjal dekorálom és hűtőben hagyom dermedni egy órát.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá