Hozzávalók 35*40 cm-es tepsihez:
Piskóta:
Krém:
Csokimáz:
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztom. A pulton átgörgetem a citromot néhányszor, félbe vágom, majd a fehérjébe csepegtetek belőle pár cseppet. Hozzáadom az édesítőszer 2/3-ad részét és kemény habbá verem kézi mixerrel.
A sárgájához adom az édesítőszer 1/3-ad részét, a narancshéjat és alaposan átmixerelem. A fehérjéből két evőkanálnyi felvert habot a sárgájához adok és tovább keverem mixerrel.
A sárgáját hozzáadom a felvert fehérjéhez, egy kézi habverővel óvatosan összedolgozom, hogy ne törjem össze a tojáshabot, majd 2-3 részletben hozzáadom a lisztet.
Egy sütőpapírral bélelt, magasfalú tepsibe öntöm egy spatula segítségével a tésztát, egy habkártyával elegyengetem, majd 165 °C-ra előmelegített, párásított sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
Amíg sül, addig a krémhez a túrót áttöröm egy villával, hozzáadom a fél citrom frissen facsart levét, az édesítőszert és átkeverem. Hozzáöntöm a habtejszínt és kézi mixerrel kihabosítom a krémet, ezután belekeverem egy kanállal az összedarabolt narancsot.
Ahogy megsült a piskóta, úgy feltekerem a sütőpapírral és hagyom kihűlni.
Miután kihűlt, kitekerem, megtöltöm a krémmel, a sütőpapír segítségével pedig újra szorosan feltekerem. A kész tekercset egy sütőpapírral bélelt ráccsal lefedett tálcára helyezem.
A mázhoz a vajat felolvasztom, hozzáadom a kakaóport és az édesítőszert, 2 percig együtt főzöm őket, majd félre húzom a tűzről 2-3 percre. Ezután lassan ráfolyatom a tekercs tetejére középen és hagyom két oldalt lefolyni.
A tetejét reszelt narancshéjjal dekorálom és hűtőben hagyom dermedni egy órát.
Jó étvágyat!