Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos kevert sütemény recept

Narancsos kevert sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 13 dkg kristálycukor
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • 12 dkg liszt
    • 12 g sütőpor
    • 1 narancs leve és héja
    • 5 dkg kandírozott narancs és citrom

    A tetejére:

    • 5 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 ek narancslé

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a narancs héjat és levét, az olvasztott vajat és a sütőporos lisztet.

    Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét és a gyümölcsöt is.

    A tésztát alaposan kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.
    Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

    A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd kiborítjuk belőle.

    A vajat egy lábosban felolvasztjuk, majd tűzről lehúzzuk és hozzákeverjük a porcukrot és a narancs levet, majd felfőzzük. Amikor langyosra hűlt ráöntjük a süteményre. Narancshéjat reszelünk rá.

    Amikor megdermedt a máz már szeletelhetjük is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá