Hozzávalók:
A tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a narancs héjat és levét, az olvasztott vajat és a sütőporos lisztet.
Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét és a gyümölcsöt is.
A tésztát alaposan kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd kiborítjuk belőle.
A vajat egy lábosban felolvasztjuk, majd tűzről lehúzzuk és hozzákeverjük a porcukrot és a narancs levet, majd felfőzzük. Amikor langyosra hűlt ráöntjük a süteményre. Narancshéjat reszelünk rá.
Amikor megdermedt a máz már szeletelhetjük is.