Narancsos kevert sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 13 dkg kristálycukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 12 dkg liszt
  • 12 g sütőpor
  • 1 narancs leve és héja
  • 5 dkg kandírozott narancs és citrom

A tetejére:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek narancslé

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a narancs héjat és levét, az olvasztott vajat és a sütőporos lisztet.

Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét és a gyümölcsöt is.

A tésztát alaposan kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd kiborítjuk belőle.

A vajat egy lábosban felolvasztjuk, majd tűzről lehúzzuk és hozzákeverjük a porcukrot és a narancs levet, majd felfőzzük. Amikor langyosra hűlt ráöntjük a süteményre. Narancshéjat reszelünk rá.

Amikor megdermedt a máz már szeletelhetjük is.