Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-diós szelet recept

Narancsos-diós szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg dió (darált)
    • 10 dkg rétesliszt
    • 1 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 3 dl narancslé (rostos)
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl víz
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 2 közepes narancs

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük.

    A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a darált diót, és felváltva adagolva a sütőporral elkevert lisztet és a fehérjéből készített habot.

    A tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.

    A krém elkészítése:

    A krémhez a narancslevet a cukorral és a vajjal felforraljuk.

    Egy tálba a tojást, a pudingport és a vizet habosra keverjük.

    Hozzáadjuk a narancsléhez, és sűrűre főzzük.

    A forró krémet a piskótára kenjük, rásimítjuk, majd kirakjuk a tetejét a megpucolt és felkarikázott narancsszeletekkel.

    1-2 órát a hűtőben pihentetjük, majd szeletelhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá