Narancsos-diós szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 8 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg dió (darált)
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 3 dl narancslé (rostos)
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 dl víz
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 közepes narancs

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük.

A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a darált diót, és felváltva adagolva a sütőporral elkevert lisztet és a fehérjéből készített habot.

A tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.

A krém elkészítése:

A krémhez a narancslevet a cukorral és a vajjal felforraljuk.

Egy tálba a tojást, a pudingport és a vizet habosra keverjük.

Hozzáadjuk a narancsléhez, és sűrűre főzzük.

A forró krémet a piskótára kenjük, rásimítjuk, majd kirakjuk a tetejét a megpucolt és felkarikázott narancsszeletekkel.

1-2 órát a hűtőben pihentetjük, majd szeletelhetjük.