Nap és est szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj
- 20 dkg kristálycukor vagy gyümölcscukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2 ek kakaópor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 6 dl tej (2,8 %-os)
- 6 ek liszt (púpozva)
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
- 10-15 dkg porcukor vagy gyümölcscukor
- kb 30 dkg friss eper
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vajjal, cukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a tejet, a lisztben elkevert sütőport, végül a keményre felvert tojásfehérjék habját is.
A tészta felét egy 30*20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük.
A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és ezt is kisütjük, majd mindkét tésztát kihűtjük.
A lisztet és a tojássárgákat kb 3 dl tejjel simára keverünk. A többi tejet felforraljuk, lassan hozzácsorgatjuk a lisztes keveréket és állandó keverés mellett és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A vajat a 2 fajta cukorral habosra keverjük, majd a két krémet összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot is.
A sárga tésztát visszahelyezzük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet, majd a megmosott epret elfelezve szép sorban, enyhén a krémbe nyomkodjuk és ráhelyezzük a barna tésztát.
Végül a felvert tejszínt rásimítjuk a kész sütemény tetejére. Tálalásig a hűtőbe tesszük.