Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nap és est szelet recept

Nap és est szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg kristálycukor vagy gyümölcscukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 30 dkg liszt
    • 1 dl tej
    • 2 ek kakaópor
    • csipet só
    • 1 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 6 dl tej (2,8 %-os)
    • 6 ek liszt (púpozva)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg vaj
    • 2 dl habtejszín
    • 10-15 dkg porcukor vagy gyümölcscukor
    • kb 30 dkg friss eper

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vajjal, cukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a tejet, a lisztben elkevert sütőport, végül a keményre felvert tojásfehérjék habját is.

    A tészta felét egy 30*20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük.

    A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és ezt is kisütjük, majd mindkét tésztát kihűtjük.

    A lisztet és a tojássárgákat kb 3 dl tejjel simára keverünk. A többi tejet felforraljuk, lassan hozzácsorgatjuk a lisztes keveréket és állandó keverés mellett és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    A vajat a 2 fajta cukorral habosra keverjük, majd a két krémet összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot is.

    A sárga tésztát visszahelyezzük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet, majd a megmosott epret elfelezve szép sorban, enyhén a krémbe nyomkodjuk és ráhelyezzük a barna tésztát.

    Végül a felvert tejszínt rásimítjuk a kész sütemény tetejére. Tálalásig a hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá