Nap és est szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Nap és est szelet

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 5 tojás
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor vagy gyümölcscukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 ek kakaópor
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 6 dl tej (2,8 %-os)
  • 6 ek liszt (púpozva)
  • 3 tojássárgája
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 10-15 dkg porcukor vagy gyümölcscukor
  • kb 30 dkg friss eper

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vajjal, cukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a tejet, a lisztben elkevert sütőport, végül a keményre felvert tojásfehérjék habját is.

A tészta felét egy 30*20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük.

A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és ezt is kisütjük, majd mindkét tésztát kihűtjük.

A lisztet és a tojássárgákat kb 3 dl tejjel simára keverünk. A többi tejet felforraljuk, lassan hozzácsorgatjuk a lisztes keveréket és állandó keverés mellett és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A vajat a 2 fajta cukorral habosra keverjük, majd a két krémet összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot is.

A sárga tésztát visszahelyezzük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet, majd a megmosott epret elfelezve szép sorban, enyhén a krémbe nyomkodjuk és ráhelyezzük a barna tésztát.

Végül a felvert tejszínt rásimítjuk a kész sütemény tetejére. Tálalásig a hűtőbe tesszük.