Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vajjal, cukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a tejet, a lisztben elkevert sütőport, végül a keményre felvert tojásfehérjék habját is.
A tészta felét egy 30*20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük.
A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és ezt is kisütjük, majd mindkét tésztát kihűtjük.
A lisztet és a tojássárgákat kb 3 dl tejjel simára keverünk. A többi tejet felforraljuk, lassan hozzácsorgatjuk a lisztes keveréket és állandó keverés mellett és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A vajat a 2 fajta cukorral habosra keverjük, majd a két krémet összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot is.
A sárga tésztát visszahelyezzük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet, majd a megmosott epret elfelezve szép sorban, enyhén a krémbe nyomkodjuk és ráhelyezzük a barna tésztát.
Végül a felvert tejszínt rásimítjuk a kész sütemény tetejére. Tálalásig a hűtőbe tesszük.