Túrós-mazsolás tekercs muffin formában sütve recept
Hozzávalók 11 darabhoz:
A tésztához:
- 2,5 dl tej
- 1 ek cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 40 dkg finomliszt
- 50 ml étolaj
- csipet só
A lap lekenéséhez:
- 12 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 30 dkg tehéntúró
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót és a maradék cukrokat. A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel, étolajjal és sima tésztává gyúrjuk.
Letakarva 20 percet kelni hagyjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A lap kenéséhez a vajat a tojássárgájával géppel kikeverjük.
A tésztát vékony téglalapra kinyújtjuk. Megkenjük a tojásos-vajas krémmel, majd rákenjük a tölteléket és feltekerjük, mint a bejglit.
4 cm-es darabokra vágjuk.
A muffin forma mélyedéseit étolajjal kikenjük, majd a tekercseket belehelyezzük és 20 percig kelesztjük.
200 fokra felmelegítjük a sütőt, majd 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!