Hozzávalók 11 darabhoz:
A tésztához:
A lap lekenéséhez:
A töltelékhez:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót és a maradék cukrokat. A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel, étolajjal és sima tésztává gyúrjuk.
Letakarva 20 percet kelni hagyjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A lap kenéséhez a vajat a tojássárgájával géppel kikeverjük.
A tésztát vékony téglalapra kinyújtjuk. Megkenjük a tojásos-vajas krémmel, majd rákenjük a tölteléket és feltekerjük, mint a bejglit.
4 cm-es darabokra vágjuk.
A muffin forma mélyedéseit étolajjal kikenjük, majd a tekercseket belehelyezzük és 20 percig kelesztjük.
200 fokra felmelegítjük a sütőt, majd 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!