Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túró rudi tekercs recept

Túró rudi tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy gáztepsihez:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg porcukor
    • 5 dkg finomliszt
    • 1 tk vanília kivonat

    Töltelék:

    • 15 dkg mascarpone
    • 15 dkg túró
    • 1 dl hideg habtejszín
    • 5 dkg porcukor
    • 1 kezeletlen citrom héja
    • 5 dkg étcsokoládé
    • 2,5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukor felét és addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz.

    A sárgáját a maradék porcukorral és a vaníliával szintén szép habosra verjük. Több részletben hozzáforgatjuk a fehérjehabot. Végül beleszitáljuk a lisztet és spatulával, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk.

    A masszát sütőpapírral bélelt, nagy méretű gáztepsire simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10–12 perc alatt készre sütjük.

    Ahogy elkészült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd tiszta konyharuhába csavarjuk. Így hagyjuk teljesen kihűlni, közben elkészítjük a krémet.

    2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük a tejszínt.

    A mascarponét kikeverjük a túróval, a maradék porcukorral, a finomra reszelt citromhéjjal és a vaníliával. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot.

    A kihűlt piskótát kitekerjük, elsimítjuk rajta a krémet, végül visszagöngyölítjük.

    A tekercset lecsorgatjuk a vaj és a csokoládé összeolvasztott elegyével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá