Túró rudi tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Túró rudi tekercs

Hozzávalók egy gáztepsihez:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg finomliszt
  • 1 tk vanília kivonat

Töltelék:

  • 15 dkg mascarpone
  • 15 dkg túró
  • 1 dl hideg habtejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dkg vaj

Elkészítése:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukor felét és addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz.

A sárgáját a maradék porcukorral és a vaníliával szintén szép habosra verjük. Több részletben hozzáforgatjuk a fehérjehabot. Végül beleszitáljuk a lisztet és spatulával, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk.

A masszát sütőpapírral bélelt, nagy méretű gáztepsire simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10–12 perc alatt készre sütjük.

Ahogy elkészült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd tiszta konyharuhába csavarjuk. Így hagyjuk teljesen kihűlni, közben elkészítjük a krémet.

2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük a tejszínt.

A mascarponét kikeverjük a túróval, a maradék porcukorral, a finomra reszelt citromhéjjal és a vaníliával. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot.

A kihűlt piskótát kitekerjük, elsimítjuk rajta a krémet, végül visszagöngyölítjük.

A tekercset lecsorgatjuk a vaj és a csokoládé összeolvasztott elegyével.