Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós szelet recept

Mogyorós szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 1 bögre= 2,5 dl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 bögre cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 bögre étolaj
    • 1 bögre szódavíz
    • 3 bögre finomliszt
    • 1 sütőpor

    A rátéthez:

    • 20 dkg nutella
    • 17 dkg aprított pörkölt mogyoró

    A krémhez:

    • 6 dl tej
    • 9 dkg finomliszt
    • 2 vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg vaj

    A krém tetejére:

    • 2 dl habtejszín
    • 1 ek pörkölt mogyoró

    Elkészítése:

    Először a tojásokat verjük fel, majd a többi hozzávalóval együtt elkeverjük. Utoljára a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk bele egy fakanállal.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm) tesszük, és 190 fokon 35 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük nutellával.

    Az aprított mogyorót szárazon megpörköljük. Egy evőkanállal a díszítéshez hagyjunk, a többit a nutellára szórjuk.

    A krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük. Kihűtjük, és a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt süteményre kenjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. A megmaradt mogyoróval megszórjuk. Nagyon finom süti, készítsétek el Ti is! Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá