Mogyorós szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1 bögre= 2,5 dl
  • 4 tojás
  • 2 bögre cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 bögre étolaj
  • 1 bögre szódavíz
  • 3 bögre finomliszt
  • 1 sütőpor

A rátéthez:

  • 20 dkg nutella
  • 17 dkg aprított pörkölt mogyoró

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 9 dkg finomliszt
  • 2 vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj

A krém tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 ek pörkölt mogyoró

Elkészítése:

Először a tojásokat verjük fel, majd a többi hozzávalóval együtt elkeverjük. Utoljára a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk bele egy fakanállal.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm) tesszük, és 190 fokon 35 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük nutellával.

Az aprított mogyorót szárazon megpörköljük. Egy evőkanállal a díszítéshez hagyjunk, a többit a nutellára szórjuk.

A krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük. Kihűtjük, és a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt süteményre kenjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. A megmaradt mogyoróval megszórjuk. Nagyon finom süti, készítsétek el Ti is! Jó étvágyat kívánok hozzá!