Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós, kekszes sütemény recept

Mogyorós, kekszes sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes méretű)
    • 100 g porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 100 g pirított, darált mogyoró
    • 100 g zsemlemorzsa
    • 6 gramm sütőpor
    • 300 ml rumos tej
    • 20 dkg kakaós, gömbölyű, omlós keksz
    • 3 ek nutella

    Krémhez:

    • 350 ml tej
    • 150 g kristálycukor
    • 10 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 g lágy vaj

    Díszítéshez:

    • 200 ml hideg cukrászhab
    • 2 tk csoki

    Elkészítése:

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

    A tojást a cukrokkal habosra keverjük. A mogyorót a morzsával, sütőporral jól elkeverjük és a tojásos masszához adjuk, majd a tésztát az előkészített tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük kb 25 perc alatt.

    A megsült tésztát egy rácsra tesszük és a mogyorókrémmel lekenjük.

    A krémhez a lisztet a tejjel és a tojással kikeverjük.

    A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk szép aranybarnára, majd 1 dl vízzel felöntjük. Addig kevergetjük, míg a cukor felolvad benne.

    A lisztes, tojásos tejjel besűrítjük, majd kihűtjük. A vajjal habosra keverjük.

    A fele krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk. A kekszet a rumos tejbe mártogatjuk, majd a krémre fektetjük úgy, hogy kissé ráérjen a mellette valóra, a másik fele krémet rákenjük a kekszekre.

    Végül a tejszínt a kemény habbá verjük, és a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk, majd a kés pengéjével megcsapkodjuk.

    Így lesz ilyen szép borzas. Tetejét csokoládé lapocskákkal meghintve vagy más módon díszítjük, tálalásig a hűtőben tartjuk.

    Legalább 12 órát állni hagyjuk, addig szépen bepuhul a keksz és szeletelhető lesz. Természetesen karamellás vagy más pudinggal is elkészíthető.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá