Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kekszes-mogyorókrémes kocka recept

Kekszes-mogyorókrémes kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 27*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 100 g cukor
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 110 g darált dió vagy más olajos mag

    Középső réteg:

    • 2 ek mogyorókrém
    • kb 250 g vajas vagy háztartási keksz
    • tej a mártogatáshoz

    Krém:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 evőkanál cukor
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 700 ml tej
    • 125 g szobahőmérsékletű margarin

    Tetejére::

    • 300 ml tejszínhab

    Elkészítése:

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük, majd hozzáadjuk a diót, lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel óvatosan, körkörös mozdulatokkal beledolgozzuk.

    A masszát belesimítjuk a tepsibe, majd 15-20 perc alatt megsütjük.

    A lapra langyosan rákenjük a mogyorókrémet, majd a tejben megmártott keksszel kitesszük a tetejét.

    A krémhez a pudingporokat, cukrot és tojássárgákat csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. Langyosan hozzáadjuk a margarint, jól kihabosítjuk, majd a sütire öntjük és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, ameddig teljesen ki nem hűl.

    Amikor a puding megszilárdult a sütin és kihűlt, akkor a tetejére simítjuk a tehszínhabot és ízlés szerint dekoráljuk, majd szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá