Kekszes-mogyorókrémes kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 27*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 5 tojásfehérje
  • 100 g cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 110 g darált dió vagy más olajos mag

Középső réteg:

  • 2 ek mogyorókrém
  • kb 250 g vajas vagy háztartási keksz
  • tej a mártogatáshoz

Krém:

  • 5 tojássárgája
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 700 ml tej
  • 125 g szobahőmérsékletű margarin

Tetejére::

  • 300 ml tejszínhab

Elkészítése:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük, majd hozzáadjuk a diót, lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel óvatosan, körkörös mozdulatokkal beledolgozzuk.

A masszát belesimítjuk a tepsibe, majd 15-20 perc alatt megsütjük.

A lapra langyosan rákenjük a mogyorókrémet, majd a tejben megmártott keksszel kitesszük a tetejét.

A krémhez a pudingporokat, cukrot és tojássárgákat csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. Langyosan hozzáadjuk a margarint, jól kihabosítjuk, majd a sütire öntjük és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, ameddig teljesen ki nem hűl.

Amikor a puding megszilárdult a sütin és kihűlt, akkor a tetejére simítjuk a tehszínhabot és ízlés szerint dekoráljuk, majd szeleteljük.