Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini gyümölcstortácska recept

Mini gyümölcstortácska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Piskóta:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg kristálycukor
    • 12 dkg rétesliszt
    • 12 dkg finomliszt
    • 3 ek víz
    • 1 mk sütőpor

    Krém:

    • 40 gramm tejszínízű pudingpor (főzős)
    • 3 dl tej
    • 15 dkg vaj
    • ízlés szerint cukor

    Tetejére:

    • gyümölcsök
    • 2 ek zselatinpor
    • víz
    • 3-5 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük felverni habnak, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és verjük fel kemény habnak. Ezután óvatosan keverjük bele a tojások sárgáját, vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleöntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb 20-25 perc alatt.

    A krémhez a pudingporhoz hozzákeverjük a tejet és sűrű krémmé főzzük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémhez adjuk.

    A megsült és kihűlt piskótát nagy méretű szaggatóval kiszaggatjuk. Krémmel körbekenjük, kókuszreszelékben meghempergetjük. A maradék krémet habzsákba töltjük és a korongokat körbedíszítjük. A megmosott, feldarabolt gyümölcsökkel a közepét kirakjuk.

    A zselatinport vízben feloldjuk, összemelegítjük és ecsettel a gyümölcsöket átkenjük.

    Tálalásig hűtőben tároljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá